Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вербування жінки для сексуальної експлуатації за кордоном та зберігання дитячої порнографії – судитимуть громадянина

Рівненською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина за фактами вербування, переміщення людини з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілої, а також зберігання дитячої порнографії без мети збуту (ч. 1 ст. 149, ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець Волинської області з січня 2021 року займався вербуванням 25-річної жінки. Він переконував рівнянку, яка перебувала в скрутному матеріальному становищі, без роботи та постійного джерела доходів, погодитись на виїзд до Республіки Польща для надання послуг сексуального характеру за грошову винагороду. Також  він гарантував потерпілій безоплатне переміщення до сусідньої країни, гідні умови проживання, харчування, дотримання прав та інтересів і високу зарплату. Після того, як жінка погодилася на такі умови, чоловік повіз її до Польщі, але  на кордоні був затриманий правоохоронцями.

Крім того, в ноутбуці обвинуваченого виявили відеозаписи та фотографії з дитячою порнографією.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури