Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вербував жінок для надання сексуальних послуг у країнах Азії – на Закарпатті викрили іноземця

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру громадянину ЄС у торгівлі людьми за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 149 КК України).

За даними слідства, іноземець, який проживав на Закарпатті, вербував місцевих мешканок для виїзду за кордон і надання сексуальних послуг. Чоловік використовував їхнє скрутне матеріальне становище та обіцяв безпечну і високооплачувану роботу у Королівстві Камбоджа.

Щоб втягнути жінок у нелегальний бізнес, гарантував їм оплачуваний переліт, гідні умови проживання і «порядних клієнтів». Натомість дівчата мали надати свої фото, особисті дані та копії документів.

Правоохоронці запобігли вивезенню з України 26-річної мешканки Ужгорода.

Прокурори спільно з поліцією та прикордонниками затримали чоловіка на КПП «Косино». Він із потерпілою їхав до аеропорту Відня, там мали очікувати інші учасники «схеми», особи яких встановлюються.

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі та процесуальні дії.

Досудове розслідування здійснює Ужгородське райуправління поліції із залученням оперативників відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.