Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Вибивали» 7000 доларів США надуманого боргу – двом жителям Вінниці повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру двом вінничанам за фактом вимагання (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, підозрювані за попередньою змовою вирішили «вибити» у містянина 7000 доларів США неіснуючого боргу. У разі несплати – погрожували фізичною розправою над потерпілим.

Вони призначили потерпілому зустріч у місцевому кафе під приводом повернення портативного зарядного пристрою. Залякували його та погрожували застосувати силу.

Коли перебували на вулиці, підозрювані вдарили чоловіка по обличчю. Він сприйняв погрози реальними і передав 100 євро.

Пізніше один із них підозрюваних зустрів потерпілого у центрі Вінниці. Застосовуючи психологічний тиск та погрожуючи заподіянням тілесних ушкоджень, змусив передати йому 20 тис грн.

Правоохоронці затримали вимагача у порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції №1 Вінницького РУП ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – УСР у Вінницькій області ДСР НП України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.