Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вибуття із комунальної власності земель вартістю понад 15 млн грн – на Закарпатті судитимуть екскерівника управління Держгеокадастру

Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного із екскерівників управління Держгеокадастру в Ужгородському районі за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, колишній керівник незаконно погодила проєкт землеустрою щодо відведення комунальних земель на території Ужгорода у приватну власність. Маючи доступ до фонду документації із землеустрою, який створювався, формувався та вівся управлінням Держгеокадастру, обвинувачена не здійснила необхідну перевірку цього проєкту.

Результати проведених експертиз підтвердили, що надання дозволу на розробку проєкту землеустрою, рішення про його затвердження та подальша передача земельної ділянки у приватну власність належали до компетенції Ужгородської міської ради. Таким чином громаді завдано понад 15 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури