Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Відкати» від тендеру на ремонті укриття – на Полтавщині підозрюють депутата міськради, директора комунального підприємства та керівника будівельного товариства

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури повідомлено про підозри депутатові Глобинської міськради, директору комунального підприємства з Глобиного та керівнику будівельного товариства із Сум.   

Їм інкримінують розтрату та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах, легалізацію (відмивання) доходів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, службове підроблення, прохання надати та одержання неправомірної вигоди, а також прийняття пропозиції та надання неправомірної вигоди, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України).     

За даними слідства, підозрювані розробили схему з привласнення коштів, виділених на ремонт укриття на території комунального підприємства.     

Депутат та директор підприємства запропонували керівнику товариства віддавати їм 10% від вартості укладених договорів на проведення ремонтних робіт. За це обіцяли перемогу товариства у тендерах.     

За такою схемою у червні та липні 2023 року депутат і посадовець комунального підприємства отримали майже 500 тис грн неправомірної вигоди від керівника товариства.     

Також встановлено, що частину коштів, одержаних злочинним шляхом, депутат використав для придбання автомобіля. Його зареєстрував на свою матір.

До того ж, у грудні посадовець та керівник товариства підробили акти виконаних робіт щодо модернізації газової котельні на території комунального підприємства. Як наслідок, з місцевого бюджету товариство отримало майже 2,5 млн грн за роботи, які фактично не були виконані.      

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застав. Окрім цього, директор відсторонений від посади.      

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.