Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Відкати» за видачу кваліфікаційних посвідчень, привласнення чужого майна та відмивання доходів – на Буковині судитимуть одного з керівників міжрегіонального управління Держпраці

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників Південно-західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці за фактами одержання неправомірної вигоди, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).

Слідство встановило, що посадовець налагодив схему незаконного збагачення на видачі кваліфікаційних посвідчень на допуск до роботи. Зловживаючи службовим становищем, під приводом необхідності проведення    експертиз, він також незаконно заволодів коштами суб’єктів господарювання.

У травні 2023 року обвинувачений одержав 10000 грн за успішну здачу іспитів з питань охорони праці та видачу відповідних посвідчень на допуск до роботи, що пов’язана з підвищеним ризиком. 

Керівник держустанови, увівши в оману громадян про необхідність проведення експертиз для продовження господарської діяльності, злочинним шляхом заволодів понад 60000 грн їхніх коштів.

Одержані від злочинної діяльності гроші посадовець легалізував через підконтрольний йому банківський картковий рахунок, відкритий на третю особу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.