Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Відкрили прицільний вогонь по автомобілю з цивільними на Чернігівщині – судитимуть двох російських військових

Прокурори Чернігівської окружної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців рф за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року шестеро цивільних, серед яких троє неповнолітніх, намагались виїхати на автомобілі «Renault Duster» з села Рогощі Чернігівського району, яке було тимчасово окуповане російськими військами.

Рухаючись автомобільною дорогою в напрямку села Хмільниця, цивільний транспортний засіб зупинився на узбіччі, щоб не перешкоджати руху колони ворожої техніки. Автівка та люди в ній не становили жодної загрози для окупантів. Проте російські військові, у тому числі двоє обвинувачених, почали обстрілювати машину з автоматичної зброї.

Водій та пасажирка автомобіля загинули на місці, а двоє неповнолітніх отримали тілесні ушкодження.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.