Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Відомому російському кінорежисеру, який публічно підтримав вторгнення рф в Україну, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру російському кінорежисеру, керівнику державного кіноконцерну.

Йому інкриміновано виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний як публічна особа і представник «культурного осередку росії», користуючись популярністю та авторитетом у медіа, а також можливістю формувати суспільну думку, систематично висловлював свою позицію на підтримку держави-агресора.

В інтерв’ю пропагандистським медіа він висвітлював російські наративи і лозунги.

18 вересня 2023 року за участі російського кінорежисера на відеохостингу YouTube опубліковане інтерв’ю на тему суверенітету України та інтересів росії.

У розмові з російським блогером в москві підозрюваний поширив інформацію, спрямовану на реалізацію російської державної інформаційної політики щодо підтримки так званої «спеціальної воєнної операції» і виправдовування збройної агресії рф проти України. 

При цьому «діяч культури» усвідомлював, що матеріали будуть доступні для широкої аудиторії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.