Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Видурювали кошти за нібито повернення військовополонених – на Волині судитимуть членів організованої групи

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох громадян у складі організованої групи за фактами шахрайства та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України).

Розслідуванням встановлено, що двоє вʼязнів Маневицької виправної колонії №42 разом зі спільником із волі налагодили злочинну шахрайську схему. Вони видурювали кошти у родичів військовослужбовців Збройних Сил України, які перебувають у полоні чи зникли безвісти.

Обвинувачені дізнавалися із соцмереж про зниклих чи полонених військових. Представлялися учасниками збройних сил рф або ПВК «Вагнер» і обіцяли за гроші повернути їх на Батьківщину. Іноді навіть дозволяли рідним поговорити нібито із їхнім «сином» з полону.

Правоохоронці викрили організовану групу у квітні 2023 року.

Під час обшуків в її учасників вилучили 7000 доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та чорнові записи. На вилучене накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Волинської області, оперативний супровід – працівники Управління СБУ у Волинській області, УСР в області ДСР НПУ та ДУ «Маневицька виправна колонія» (№42).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.