Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовили у підпільній лабораторії амфетаміну на близько 1 млн доларів США – на Волині судитимуть трьох членів організованої групи

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи за фактами незаконного виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту та збуту психотропної речовини та прекурсорів, придбання і зберігання обладнання, організації і утримання місць для незаконного виготовлення психотропів (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України).

Розслідуванням встановлено, що до складу організованої групи увійшли двоє жителів Луцька та мешканець Луцького району. Із листопада 2022 року вони виготовляли амфетамін у підпільній лабораторії та збували.

Усього встановлено 10 епізодів злочинної діяльності упродовж року. Йдеться про виготовлення психотропів на близько 1 млн доларів США.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили прекурсори, лабораторне обладнання, мобільні телефони, банківські картки, а також готівку, одержану від незаконної діяльності.

На усе вилучене, а також два належні членам групи автомобілі, дві земельні ділянки та будинки, у тому числі той, де розміщувалась підпільна лабораторія, накладено арешт.

Наразі усі обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Волинській області, оперативний супровід – Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.