Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовлення документів про нібито навчання за кордоном для чоловіків призовного віку – викрито трьох місцевих жителів на Житомирщині

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури викрито трьох осіб за фактом незаконного переправлення через державний кордон України осіб призовного віку, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, керівник і співробітник приватної фірми, яка здійснює переклади документів на іноземні мови, а також посередник між ними та клієнтами, за винагороду виготовляли документи про нібито навчання за кордоном для чоловіків призовного віку. На підставі цих документів чоловіки мали право отримати у військкоматі звільнення/відстрочку від призову до Збройних Сил України та безперешкодно перетнути державний кордон. Вони також давали рекомендації щодо того, як поводитися на пункті пропуску при перетині кордону. Виготовлення одного пакету документів коштувало понад 60 тис грн.

Під час обшуку за місцем роботи, проживання та в автомобілях затриманих вилучено гроші, значну кількість документів, виготовлених на ім’я інших осіб про їх навчання за кордоном, банківські картки, ноутбуки, мобільні термінали.

Досудове розслідування проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.