Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовлення і збут наркотиків - судитимуть ексспівробітника МВС і двох його спільників на Донеччині

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури Донецької області направлено до суду обвинувальний акт стосовно ексспівробітника Управління боротьби з оргзлочинністю МВС України та двох його спільників за незаконне виготовленні і збут наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, а також використання коштів, здобутих від їх незаконного обігу, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 306, ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з січня 2019 року по червень 2021 року ексспівробітник Міністерства внутрішніх справ разом із жінкою та її співмешканцем займались виготовленням та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Нарколабораторію з виготовлення метадону, амфетаміну і прекурсорів колишній правоохоронець облаштував у гаражі. Виготовлений наркотик він шляхом розкладання закладок збував двом спільникам, які розфасовували товар і продавали наркозалежним мешканцям м. Курахове. 

Розрахування між наркоділками здійснювалось через банківські термінали. 

Під час обшуків у гаражі обвинуваченого та за місцем мешкання виявлено і вилучено метадон, амфетамін, а також прекурсори, ваги та інше приладдя для виготовлення і фасування наркотиків. У фігурантів вилучено грошові кошти у розмірі 110 тис грн та 5 300 дол США, а на їх банківських рахунках виявлено понад 1,2 млн грн, здобутих злочинним шляхом.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Донецької обласної прокуратури