Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Виготовлення та збут наркотиків у промислових масштабах - у Києві судитимуть учасників наркоугруповання

Київською міською прокуратурою спільно з Печерською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо організатора та двох членів групи, які у промислових масштабах виготовляли психотропну речовину та збували її на території столиці та інших областей України (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 2 ст. 317 КК України). Матеріали відносно ще чотирьох учасників групи виділені в окреме кримінальне провадження, їх оголошено у розшук.

За даними слідства, учасники групи створили Інтернет магазин, через який здійснювали масовий збут амфетаміну та ALFA-PVP. Замовлення приймали через месенджери, а після стовідсоткової передоплати відправляли поштою під вигаданими іменами.

Потужності нарколабораторії дозволяли щомісяця виготовляти від 100 до 150 кг психотропних речовин, вартість яких при оптовому продажу становить близько 15 млн грн, а при роздрібному – до 70 млн грн.

У ході санкціонованих обшуків вилучили майже 2,5 тонни прекурсорів, 9 кг психотропної речовини PVP, лабораторне обладнання тощо.

Операцію з викриття проводили прокурори спільно з Управлінням боротьби з наркозлочинністю в місті Києві Дерартаменту боротьби з наркозлочиннісию Нацполіції України та слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Нацполіції в м. Києві.