Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Війська рф вчергове обстріляли Покровський район – розпочато розслідування за фактом вбивства двох та поранення ще двох громадян

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 4 січня 2024 року російські війська зі ствольної артилерії обстріляли с. Катеринівку Покровського району. Від вибуху снаряду загинув 68-річний чоловік. Його тіло перед подвір’ям приватного домоволодіння виявила донька. Також до лікарні з переламом стегна та осколковим пораненням голови доставили 86-річного чоловіка.

З тієї ж зброї армія рф завдала удару по м. Красногорівці. Від смертельного поранення у власній оселі загинула жінка 73 років. Уламок російського боєприпасу влучив жінці в скроню.

Окупанти також атакували м. Авдіївку. Внаслідок обстрілу міста з РСЗВ «Град», перебуваючи у себе вдома, отримала осколкове поранення спини місцева жителька 55 років. Її ушпиталили для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Прокурори продовжують вживати всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф проти мирного населення регіону.