Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Військові РФ продовжують обстрілювати Луганщину - розпочато провадження

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури зареєстровано шість кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, протягом квітня 2022 року військові збройних сил Російської Федерації та контрольовані нею незаконні збройні формування обстрілювали міста Лисичанськ, Гірське, Попасна, Золоте, селище Комишуваха та село Оріхове. Снаряди зруйнували та пошкодили багатоквартирні та житлові будинки, домоволодіння, а також інфраструктуру міст. Під завалами загинули 2 особи, ще дві людини потрапили під обстріл та померли від отриманих поранень. Крім того, чотири мирних мешканця отримали різного характеру та ступеню тяжкості тілесні ушкодження. У с. Оріхове Сєвєродонецького району Луганської області пошкоджено газорозподільну магістральну трубу.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим відділів поліції Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua