Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викопали тунель, щоб дістатися до сховища банку у Чернігові - затримано двох осіб

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у замаху на крадіжку в особливо великих розмірах, умисному знищенні та пошкодженні чужого майна, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 КК України). 

За даними слідства, двоє жителів Запорізької та Миколаївської областей намагалися викрасти грошові кошти клієнтів банку в місті Чернігові.

З середини лютого 2024 року чоловіки періодично приїздили до міста, збирали детальну інформацію про розташування приміщення сховища, наявність засобів відеоспостереження, пожежної сигналізації, охоронних засобів та можливості проникнення до нього.

Підозрювані завчасно викопали та укріпили під землею тунель з території дитячого навчального закладу до суміжного з банком підвального приміщення багатоповерхового будинку, де за допомогою ручних та ударних інструментів підготували отвір у стіні безпосередньо до приміщення сховища.

Зранку 6 травня чоловіки залізли на дах будівлі банку, наповнили його приміщення паливно-мастильними матеріалами через вентиляційний канал та підпалили. Пробивши заздалегідь підготовлений отвір до сховища, вони проникли всередину банку. Вони зламали орендовані індивідуальні банківські скриньки і почали шукати речі, грошові кошти громадян. У банківських скриньках на той момент зберігалося понад 5,5 млн грн.

Не встигнувши зламати всі скриньки до прибуття правоохоронців, чоловіки зникли з місця скоєння злочину.  

Підозрюваних затримали в Запорізькій та Миколаївській областях.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УКР ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.