Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Використання водних ресурсів зі збитками у 2,3 млн грн – на Сумщині судитимуть директора комунального підприємства

Сумською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Сумського району, який також є депутатом міської ради, за фактом неналежного виконання службових обов'язків (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, керівник підприємства, достовірно знаючи про відсутність дозволу на спеціальне водокористування та користування надрами, не переоформив документацію. Відтак з січня 2018 року по червень 2019 підприємство здійснювало забір підземних вод без необхідних дозволів. Внаслідок самовільного використання водних ресурсів державі спричинено 2,3 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Сумським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в сумській області за матеріалами сектору захисту інтересів суспільства і держави кримінальної поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури