Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадають культурну спадщину та знищують докази воєнних злочинів рф в окупованому Маріуполі – судитимуть чиновників фейкових райадміністрацій

Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У травні 2022 року, коли війська рф окупували місто, маріуполець почав співпрацювати з окупантами і очолив так званий «відділ комунального господарства та благоустрою адміністрації Орджонікідзевського району». Нині обвинувачений проводить наради з питань «озеленення» розбомбленого міста, організовує громадські роботи для засуджених до цього виду покарання псевдосудами «республіки». Також він бере участь у викраденні культурної спадщини регіону, яке пропагандисти називають «евакуацією матеріальних цінностей».

Наступний фейковий посадовець у червні 2022 року став «першим заступником голови адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя днр». Він шукає інвесторів для наповнення бюджету та керує зносом будинків і розчисткою завалів, під час яких рф знищує докази своїх воєнних злочинів. Крім того, псевдочиновник виступає для підконтрольних квазідержаві ЗМІ задля просування пропагнади про «налагоджене життя» в окупації.

Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі чоловіки перебувають у розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.