Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення електроенергії зі збитками понад 3,5 млн грн – на Київщині викрито «майнінгову ферму» (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України) викрито «майнінгову ферму», яку під'єднали до однієї з трансформаторних підстанцій на Київщині.

За даними слідства, у Бучанському районі невстановлені особи в ангарних  приміщеннях розмістили техніку для майнінгу криптовалюти. З метою приховування своєї діяльності та зниження показників спожитої електроенергії, вони підключили обладнання до однієї з трансформаторних підстанцій та здійснювали систематичне викрадення електроенергії. Їх дії могли призвести до нештатних ситуацій з безперебійним постачанням електроенергії населенню та підприємствам.

За час діяльності «майнінгової ферми» підприємству завдано понад 3,5 млн грн шкоди.


Під час проведення санкціонованого обшуку приміщення правоохоронцями виявлено та вилучено обладнання, спеціалізовану техніку для втручання в мережу автоматизованого обліку електроенергії тощо.

В рамках кримінального провадження призначено низку експертиз. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного злочину.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюється СУ ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу  ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.  

За матеріалами Київської обласної прокуратури