Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення та катування мешканців Донеччини – заочно повідомлено про підозру учаснику НЗФ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю Республіки Білорусь заочно повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та порушенні законів і звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, з осені 2015 року мешканець м. Донецька обіймав посаду «старшого оперуповноваженого 2 відділення відділу захисту конституційного строю та боротьби з тероризмом Міністерства державної безпеки ДНР» і брав участь у викраденні та катуванні мешканців Донеччини.

У 2016 та 2017 роках підозрюваний на території міст Горлівка, Ясинувата та Донецьк разом з іншими учасниками НЗФ РФ викрав 3-х громадян України 1982, 1981 та 1996 років народження.

Незаконно утримуючи полонених у будівлях так званого «МГБ ДНР», з метою отримання зізнання у діяльності на шкоду псевдореспубліки, чоловік зі спільниками знущався над ними. Зокрема, погрожував полоненим вогнепальною зброєю, бив і одягав на голову поліетиленові пакети задля обмеження доступу повітря.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління з дислокацією у м. Маріуполь ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

  

За матеріалами Донецької обласної прокуратури