Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення та утримання особи протягом майже доби у погребі – на Сумщині чоловіку повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у незаконному проникненні до житла та позбавленні волі людини із нанесенням їй тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 162, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 122 КК України).

За даними слідства, 17 жовтня 2021 року підозрюваний без дозволу зайшов у квартиру до знайомої, у якої також перебувала його дружина та іще один чоловік. На ґрунті ревнощів підозрюваний змусив чоловіка піти з ним, після чого привіз його до себе додому. Певний час вони мирно спілкувались, однак згодом між чоловіками виникла суперечка, під час якої господар будинку побив потерпілого та всупереч його волі із застосуванням фізичного насильства закрив у погребі. Наступного дня потерпілого звільнили співробітники поліції. Він отримав ушкодження середньої тяжкості.

Правоохоронці з’ясували, що підозрюваний неодноразово притягувався до відповідальності за домашнє насильство над дружиною. Останнім часом пара разом не проживала, проте чоловік не залишав жінку в спокої.

На даний час підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.


 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури