Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення військового палива – підозрюють групу осіб на Луганщині

Луганською спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил повідомлено про підозру двом військовослужбовцям ЗСУ та двом цивільним особам за фактом викрадення військового майна, вчиненого в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, у квітні 2021 року на території однієї з військових частин у м. Рубіжному Луганської області, військовослужбовці разом з цивільними особами викрали військове паливо на загальну суму понад 78 тис грн. Під час крадіжки на території військової частини сталося займання бензовозів. Троє  військовослужбовців отримали опіки різного ступеню тяжкості.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу співробітників Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.