Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення з потягів та збут скрапленого газу - підозрюються 9 учасників організованої злочинної групи (ФОТО)

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області викрито діяльність організованої злочинної групи, яка тривалий час здійснювала викрадення скрапленого газу в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, організована злочинна група з 9 осіб на чолі з організаторами - двома жителями м. Первомайськ, один з яких є колишнім депутатом Первомайської міськради, налагодила схему викрадення скрапленого газу із вагонів-цистерн потягів в районі залізничної станції. 

Учасники групи чекали у спеціально орендованій вантажівці, поки машиніст потягу залишав вагони в обумо

вленому місці. Потім вони приєднували обладнання та відкачували газ. Крадений газ у супроводі організатора доставляли на підконтрольну заправну станцію, де його і реалізовували.

Одночасно проведено 15 обшуків за місцями проживання членів організованої групи, в їх автомобілях та складських приміщеннях, під час яких виявлено та вилучено речі й документи.

На даний час задокументовано 4 епізоди злочинної діяльності, внаслідок якої суб’єктам господарювання спричинено шкоду на загальну суму близько 500 тис грн.

Наразі усім учасникам групи повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 

Масштабна спецоперація з викриття учасників угруповання за процесуального керівництва окружної прокуратури здійснювалася Первомайським райвідділом поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, Управлінням карного розшуку, у супроводі спецпідрозділу «КОРД» та роти поліції особливого призначення.

Окрім того, вже затримано одного з організаторів злочинної групи за фактом надання неправомірної вигоди в розмірі 5 тис доларів США начальнику Первомайського райвідділу поліції за неперешкоджання злочинній діяльності його та його спільників у вчиненні систематичних крадіжок скрапленого газу із вагонів-цистерн потягів.


За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури