Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрадення зброї з окупованого Криму – правоохоронці виявили арсенал боєприпасів на Донеччині (ФОТО)

Прокуратура автономії здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами викрадення вогнепальної зброї та бойових припасів, що знаходилися в Криму на момент окупації території півострова (ч. 1 ст. 262, ч. 1 ст. 263 КК України).

В рамках кримінального провадження правоохоронці отримали оперативну інформацію, що така зброя може знаходитись на території Донецької області. У ході проведення її перевірки, схованку зі зброєю та боєприпасами знайшли на території гаражного кооперативу міста Авдіївки. Правоохоронці вилучили 60 гранат Ф-1, 36 гранат РГД, понад 100 мін, 10 ручних протитанкових гранатометів. Крім того, виявлено установку протитанкової керованої ракети та майже 14 тисяч патронів різного калібру.

Наразі встановлюється походження зброї та боєприпасів, а також особи, причетні до їх незаконного зберігання. Усі засоби ураження вилучені та направлені на криміналістичні експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.