Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрали людину, щоб заволодіти її житлом, – у Дніпрі затримали злочинну групу

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам злочинного угруповання в незаконному позбавленні волі та шахрайстві (ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 190 КК України). 

За даними слідства, організатор злочину разом із двома раніше судимими особами розробив план заволодіння квартирами соціально вразливих людей.

Учасники групи увійшли в довіру до 50-річного жителя Дніпра, вивезли його за місто та протягом місяця утримували, щоб він переоформив право власності на свою квартиру. Підозрювані застосовували до чоловіка фізичне насильство, змушували вживати алкоголь і наркотики.

Потерпілий, перебуваючи у безпорадному стані, переписав свою квартиру на підставну особу.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили документи, мобільні телефони, банківські картки, гроші, ключі від квартир, печатки та чорнові записи.

Правоохоронці затримали учасників групи. Усім їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Слідство триває, перевіряється причетність підозрюваних до вчинення ще 3-х аналогічних злочинів. Встановлюються їх можливі спільники.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – працівники Управління карного розшуку ГУНП області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.