Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрали знайомого, катували та наказали рити собі могилу – судитимуть двох хмельничан

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих жителів за фактами катування та незаконного викрадення людини (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у серпні 2023 року чоловіки вирішили провчити спільного знайомого нібито за неповернення «боргу». Підстерегли його посеред вулиці, силою заштовхали у мікроавтобус та повезли за місто.

Вони завдали потерпілому близько 50 ударів кулаками у різні частини тіла. Змусили роздягнутись, зв’язали руки та ноги, обливали обличчя пивом й душили.

Виїхавши за межі обласного центру, під погрозами застосування насильства обвинувачені наказали знайомому рити собі могилу. 

Після знущань над ним викинули повністю оголеного з автомобіля поряд із кладовищем поблизу одного із сіл, а самі втекли.

Потерпілому вдалося дістатися до населеного пункту, де його побачили місцеві жителі й викликали правоохоронців.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Хмельницького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.