Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрили агента фсб рф, який корегував ракетні удари ворога по Києву та Одесі

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора мешканцю Енергодара повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний через пів року після окупації Енергодара переїхав до Одеси та був завербований співробітником управління фсб по москві та московській області.

На виконання завдання куратора чоловік корегував ракетні удари по Києву, Одесі, а також Житомирській та Полтавській областях.

Також підозрюваний надавав ворогу інформацію про наслідки подвійного ракетного удару рф по Одесі 15 березня 2024 року. У той день агресор атакував житловий квартал міста балістичними ракетами. Коли на місці події працювали рятувальники, медпрацівники, правоохоронці та журналісти, окупанти повторно здійснили обстріл.

Після цього завербований агент  приховано фіксував наслідки атаки території, кількість загиблих людей та пошкодження будівель. Інформацію разом з медіафайлами та коментарями відправляв ворогу через месенджер. За це отримував гроші.

Правоохоронці затримали його в Одесі за місцем проживання. Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон та банківську картку з доказами злочинної діяльності.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.