Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито 25 осіб, які добровільно зайняли посади у так званому главку поліції рф в Запорізькій області

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 25 громадянам України, серед яких дванадцять колишніх працівників Нацполіції України в Запорізькій області, повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час дії воєнного стану підозрювані добровільно пішли на співпрацю з ворогом та зайняли посади в незаконному правоохоронному органі так званому «главном управлении министерства внутренних дел по Запорожской области», створеному окупаційною владою рф.

Перебуваючи на псевдопосадах, підозрювані виконували рішення ворога щодо встановлення та утвердження окупаційного режиму в Запорізькій області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Продовжується проведення слідчих дій, направлених на встановлення та викриття осіб, які співпрацювали з окупаційною владою рф в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.