Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито чоловіка, який передавав спецслужбам рф інформацію розвідувального характеру
та намагався незаконно перетнути кордон

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону військовослужбовцю повідомлено про підозру за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).

За даними слідства, молодший сержант, користуючись Telegram-ботом, передавав представникам спецслужб країни-агресора інформацію про місце розташування особового складу ЗСУ у Донецькій області.

Також з’ясовано, що він, вибувши на консультацію до медичного закладу, не повернувся до розташування підрозділу та проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.

Правоохоронці затримали військовослужбовця під час спроби незаконного перетину державного кордону в напрямку Республіки Молдова поза межами пункту пропуску та без передбачуваних законних підстав.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.