Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито директора черкаського підприємства, який організував незаконний вилов риби з мільйонними збитками

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору приватного підприємства за фактом службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, одне з черкаських підприємств на підставі договору на право спеціального використання водних біоресурсів займалося виловом риби у Кременчуцькому водосховищі р. Дніпро, що на території Черкаського району.

Директор суб’єкта господарювання підроблював звіти про обсяги вилову риби та подавав їх до державних органів. Він суттєво зменшував кількість виловлених біоресурсів.

Упродовж серпня-вересня 2023 року приватне підприємство незаконно виловило майже 3300 одиниць риби. 

Збитки державі від протиправної діяльності складають понад 35 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – Управління карного розшуку в Черкаській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.