Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито диверсантів, які на замовлення здійснювали підпали обладнання критичної інфраструктури та автомобілів військових

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом особам у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в особливий період та в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України). 

За даними слідства, підозрювані через анонімний ТГ-канал отримали замовлення за гроші підпалити релейну та батарейну шафи на залізниці в Оболонському районі Києва.

Маючи при собі заздалегідь придбаний для підпалу розчинник фарби, один із підозрюваних облив легкозаймистою речовиною релейну та батарейну шафи неподалік залізничної станції, після чого підпалив їх. В цей час його спільник знімав це на відео та пильнував, аби підпалу ніхто не завадив.  

Також підозрювані на замовлення, отримане через ТГ-канал, підпалили автомобіль військового в Оболонському районі столиці. Вони облили автомобіль марки NISSAN NAVARA легкозаймистою рідиною та підпалили. Свої дії підозрювані знімали на відео, щоб надати його як доказ виконаної роботи.

За цю роботу вони отримали 1 000 доларів США.

Наразі двох чоловіків затримано, їм повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

За вчинені злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі. 

Слідство триває.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Оболонського ГУНП в місті Києві.