Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито двох осіб, які продавали ввезені під виглядом гумдопомоги автівки на Черкащині

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам за фактом продажу гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, жителі Черкаського району, співпрацюючи з благодійною організацією, налагодили незаконний механізм реалізації легкових автівок, які були завезені під виглядом гуманітарної допомоги військовим.

Задокументовано продаж трьох автомобілів марок BMW X5, Mercedes ML 270, Volkswagen Touran за 14 тис доларів США. Правоохоронці затримали підозрюваних у порядку ст. 208 КПК України під час передачі коштів за позашляховики.

Під час обшуків у них вилучено близько 190 актів прийому-передачі автомобілів, щодо яких зараз тривають перевірки.

Наразі одному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, іншому – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.