Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито інформатора, який «зливав» ворогу дані про базування сил ППО, які захищають Харків

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2023 року безробітний мешканець селища Безлюдівка через месенджер почав спілкуватись з представником фсб рф.

Підозрюваний свідомо та добровільно надсилав представнику російської спецслужби інформацію про базування Сил оборони та місця знаходження ППО.

Чоловік об’їжджав передмістя Харкова та приховано фіксував локації. Ці дані необхідні ворогу для прицільного вогневого ураження позицій українських захисників та підриву оборони обласного центру.

Гроші за «роботу» на ворога мешканець Безлюдівки не отримував. Він не приховував свої анкетні дані та навіть надіслав співробітнику фсб рф повістку, яку йому вручили представники ТЦК.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід — ВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.