Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито медпрацівників Чернігівського онкодиспансера, які незаконно вимагали від пацієнтів кошти за безоплатні послуги

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури викрито організовану злочинну групу, до якої входили працівники Чернігівського обласного онкологічного диспансеру.

За даними слідства, медпрацівники тривалий час вимагали від пацієнтів сплачувати за медичні послуги, які надаються за рахунок держави. Оплата здійснювалася як внески на рахунок благодійної організації «Благодійний фонд сприяння розвитку Чернігівського обласного онкологічного диспансеру».

У ході досудового розслідування задокументовано 36 епізодів незаконного заволодіння грошовими коштами пацієнтів.

Наразі шістьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у порушенні права на безоплатну медичну допомогу та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 184, ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Чернігівській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.