Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито мережу з продажу підробленої техніки відомого бренду, яка працювала по всій країні

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора правоохоронці викрили групу осіб, які незаконно використовували товарні знаки, що належать міжнародній компанії.

За даними слідства, фізичні особи підприємці рекламували та продавали підробки за допомогою вебсайту, Telegram-каналу та Instagram-сторінки. Покупцям пропонували широкий асортимент техніки – навушники, годинники тощо.

Брендовану продукцію надсилали поштовим оператором по всій території України.

За результатами санкціонованих обшуків на території Житомирської та Хмельницької областей виявлено та вилучено понад 4 тисячі одиниць контрафактної продукції.

Спеціалісти компанії-правовласниці дослідили зразки цієї продукції та встановили, що товари мають низьку якість, а маркування та пакування не відповідають стандартам. Крім того, продукція виготовлена та брендована без дозволу правовласника торгової марки.

Незаконними діями підприємців компанії завдано орієнтовно 25 млн грн матеріальної шкоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру підприємцям за фактами незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, а також порушення прав на промисловий зразок (ст. 229 та ст. 177 КК України).

Досудове розслідування здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу співробітників Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.