Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито наркоугруповання, яке організувало масштабне виробництво PVP у Кропивницькому

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи, які налагодили масштабне виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 309, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України).

За даними слідства, власник одного з підприємств обласного центру розробив план із масового виробництва психотропу PVP. Для його реалізації залучив ще двох місцевих мешканців.

Організатор надав у розпорядження окреме нежитлове приміщення – частину будівель власного підприємства. Воно зачинялося, було облаштоване вентиляцією та під’єднане до електричного живлення.

Для запуску роботи нарколабораторії організована група виготовила функціональне обладнання, а саме «реактор», призначений для здійснення органічного синтезу психотропних речовин.

Виробництво здійснювали у вечірній та нічній час, коли на підприємстві не було сторонніх осіб. Територія була огородженою, зачинялася, а також підключена до системи відеоспостереження.

Після виготовлення певної партії підозрювані пересилали PVP поштовими відправленнями безпосередньо «клієнтам», маскуючи у специфічні упакування. Для перевезення наркотовару використовували наданий організатором автомобіль.

У ході санкціонованих судом обшуків у приміщенні, яке використовувалося у протиправній діяльності, автомобілях та на пошті вилучено близько 25 кг психотропної речовини PVP. Її вартість на «чорному ринку» орієнтовно становить 5 млн грн. Також вилучено обладнання.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – обласне Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.