Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито одеситку, яка зі спільником організувала схему переправлення військовозобов’язаних за кордон

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону двом громадянам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, у лютому 2024 року одеситка розробила план щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Залучивши до незаконної діяльності свого знайомого, вони підшукали військовозобов’язаного, якому запропонували за 11 000 доларів США свої «послуги».

Для реалізації плану одеситка разом зі спільником одержали частину грошових коштів у сумі 700 доларів США. Вони надали «клієнту» довідку МСЕК про наявність захворювання, що унеможливлює призов на військову службу та надає право на перетин кордону.

Після одержання ще 5800 доларів США підозрювану затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 1,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України, військова контррозвідка, ГВВВБ «Південь».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.