Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито ще 10 митників через недбалість яких фірма, афілійована з нардепом - підозрюваним у держзраді, недоплатила мільйони податків

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру у неналежному виконанні службових обов’язків десятьом працівникам митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці (ч. 2 ст. 367 КК України). Через їх недбалість державі завдано 24 млн грн збитків.

За даними слідства, протягом 2017-2018 років підприємство, яке належить до сфери впливу підозрюваного у держзраді народного депутата від ОПЗЖ, завозило залізничним та автомобільним транспортом зі Словаччини нафтопродукти угорського походження – легкі та середні дистиляти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, який не є підакцизним товаром. Під час митного оформлення службові особи митниці, не звертаючи уваги на таку підміну, розмитнювали легкі та середні дистиляти як газовий конденсат. Це дало змогу ухилитися від сплати акцизного податку та ПДВ на мільйони гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.