Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито співробітницю Харківського метрополітену, яка серед колег виправдовувала злочинні дії рф проти України

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, чергова станційного поста централізації у Харківському метрополітені під час виконання службових обовʼязків систематично висловлювала свою чітку позицію, що підтримує дії рф проти українського народу. 

Вона намагалася переконати колег, що проведення АТО і ООС у Донецькій і Луганській областях — це внутрішній громадянський конфлікт. 

Працівниця метрополітену висловлювала думку про те, що російська агресія була викликана діями української влади, яка прийшла на зміну режиму колишнього президента-втікача, та взяла курс на членство України в НАТО, що призвело до війни. Жінка повторювала тези російської пропаганди. 

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.