Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито схему переказу грошей з РФ для фінансування ворожої агентури

На Хмельниччині викрито схему прихованого переправлення грошей з РФ через електронні платіжні системи та мережу ботоферм. 

За даними слідства, твоє жителів Київської області створили мережу анонімних інтернет-платформ, де приймали замовлення на купівлю, продаж чи обмін електронних грошей з небанківських заборонених платіжних систем РФ. 

За оперативними даними, схему використовувала ворожа агентура, отримуючи гроші від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України. 

Під час обшуків вилучено комп’ютери, більше тисячі SIM-карт російських операторів на які реєструвались електронні рахунки платіжних систем, чорнову документацію, а також понад 1,2 млн грн готівкою. 

Кримінальне провадження розато за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих),  електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж (ч. 5 ст. 361 КК України)

Операцію з викриття провела Хмельницька обласна прокуратура, слідче управління Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області спільно із працівниками відділу протидії кіберзлочинам в області та співробітниками  обласного Управління СБУ.