Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито схему постачання неякісних запчастин з тимчасово окупованих територій на підприємства АТ «Укрзалізниця» (ФОТО)

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва громадянина Російської Федерації викрито на організації схеми постачання неякісних запчастин з тимчасово окупованих територій Луганської області на підприємства АТ «Укрзалізниця».

За даними слідства, громадянин РФ, користуючись корупційними зв’язками серед колишніх високопосадовців транспортної галузі, створив умови для постачання структурним підрозділам АТ «Укрзалізниця» запчастин для електровозів, нібито виготовлених з «інноваційного матеріалу», виробництво якого вже протягом тривалого часу було налагоджено на території тимчасово окупованої Луганської області. Для цього росіянин придбав ТОВ та орендував складські приміщення поблизу Києва, де за документами начебто виготовляли ці запчастини. При очікувана вартість була збільшена у 10 разів порівняно з їх аналогами. Незважаючи на це, одразу декілька регіональних філій оголосили про закупівлю цих товарів на суму близько 45 млн грн.

В межах кримінального провадження встановлено, що запчастини не відповідають технічним умовам, а їхня серійна експлуатація може призвести до передчасного виходу з ладу об’єктів критичної інфраструктури залізничної галузі внаслідок передчасного виходу з ладу контактної мережі АТ «Укрзалізниця».

Правоохоронці провели обшуки за адресами виробництва, житлових та офісних приміщень, що використовується фігурантами провадження, а також на відповідних структурних підрозділах «Укрзалізниці». На виявлену продукцію накладено арешт.

Наразі слідчі дії тривають.

Викриття протиправної діяльності проводилося прокурорами спільно з оперативниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ та слідчими Печерського управління поліції ГУНП у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.