Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито схему заволодіння понад 9,3 млн грн під час реконструкції магістрального нафтопроводу на Житомирщині

За процесуального керівництва Житомирської обласної і Звягельської окружної прокуратур викрито схему розкрадання бюджетних коштів, виділених для ремонту станції магістрального нафтопроводу на території регіону.

Її організували троє директорів приватних товариств з Києва. Наразі їм повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Керівнику підрозділу АТ «Укртранснафта» повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, АТ «Укртранснафта» та столичні товариства уклали договір реконструкції станції магістрального нафтопроводу для посилення протидиверсійного та антитерористичного захисту. За його умовами підрядники мали виконати роботи протягом 2018-2021 років.

Для проведення ремонту з бюджету виділили майже 130 млн грн. 

Під час будівництва об’єктів торгів приватні товариства завищили вартість будівельних матеріалів. Для цього використали підконтрольні суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності та уклали удавані угоди.

Злочинна оборудка дозволила їм заволодіти коштами державного підприємства у сумі понад 9,3 млн грн. 

Своєю чергою керівник підрозділу товариства-замовника робіт не забезпечила належний контроль та перевірку під час реконструкції станції.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на їхнє майно. Також вживаються заходи для стягнення з учасників схеми заподіяних державі збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.