Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито та затримано учасників злочинної організації, які скоювали розбійні напади на Київщині

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито злочинну організацію, яка спеціалізувалась на вчиненні розбійних нападів.

За даними слідства, організував її діяльність мешканець столиці. Жертвами ставали забезпечені родини. Учасники злочинної організації ретельно вивчали їх розпорядок дня, перевіряли наявність охорони та камер відеоспостереження поруч. В подальшому із застосуванням фізичної сили та погрозами зброєю, вони викрадали наближених до таких сімей осіб, щоб отримати детальну інформацію про майбутніх жертв.

У серпні 2023 року учасники злочинної організації скоїли розбійний напад на мешканця Київщини. Заволоділи грошовими коштами, прикрасами, особистими речами та транспортним засобом потерпілого.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України після замаху на скоєння чергового розбійного нападу. В них вилучили знаряддя злочину, засоби зв’язку, автівки, зброю, боєприпаси та номерні знаки.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у створенні, керівництві злочинною організацією та участі у ній, незаконному позбавленні волі, розбої та замаху на розбійний напад, незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. ч. 1, 2 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146; ч. 4. ст. 28, ч. 4 ст. 187 та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 187; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 289 КК України).

Вирішується питання  про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Київській області за оперативного супроводу співробітників ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.