Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито трьох буковинців, які організували військовозобов’язаним переправлення за кордон через Карпати

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру трьом мешканцям Чернівецької області за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрювані підшуковували на Буковині чоловіків призовного віку, охочих уникнути мобілізації. Вони інструктували їх, визначали дату, час і місце зустрічі, доставляли до пункту призначення неподалік державного кордону, звідки пішки потрапляли на територію Румунії. Переправа ухилянтів здійснювалась у гірському районі Івано-Франківщини.

Така послуга коштувала від 2,5 до 3 тисяч доларів США з одного «клієнта».

Під час санкціонованих обшуків у підозрюваних виявлено банківські картки, чорнові записи, мобільні телефони з додатковими сімкартами, транспортні засоби.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.