Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито трьох вінничан, які організували протиправну схему переправлення чоловіків призовного віку через держкордон

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом жителям Вінниці у підробленні документів, збуті та використанні підроблених документів, незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, ділки налагодили протиправну схему переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Вони надавали змогу перетнути держкордон на підставі підроблених довідок територіального центру комплектування та соціальної підтримки про непридатність до військової служби. 

Вартість такої довідки складала 2000 доларів США.

Встановлено, що підозрювані виготовили підроблений документ для військовозобов’язаного чоловіка. При спробі виїхати з країни у грудні 2022 року прикордонники виявили підробку та запобігли незаконному перетину кордону.

Наразі до усіх підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.