Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито в’язня слідчого ізолятора Житомира, який ошукав понад 30 жителів різних регіонів на понад пів мільйона гривень

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру ув’язненому слідчого ізолятора при виправній колонії Житомира за фактом шахрайства, у тому числі шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 2, ч. 4 ст. 190 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний – неодноразово судимий за тяжкі злочини житель Київщини. Під час перебування в СІЗО він розробив шахрайську схему. Телефонував випадковим мобільним абонентам, представлявся банківським працівником та повідомляв про надходження коштів від сервісу банку. Для того, щоб їх одержати, необхідно було надати реквізити свого рахунку.

Громадяни передавали особисті дані або ж виконували озвучені чоловіком операції у мобільному додатку веб-банкінгу. Унаслідок таких дій їхні гроші переводилися на рахунок підозрюваного.

Упродовж листопада 2023 – лютого 2024 років підозрюваний ошукав понад 30 жителів різних областей. Заволодів їхніми коштами на загальну суму понад 500 тис грн.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.