Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жительку Харківщини, яка очолила поштове відділення під час окупації Ізюма та організовувала поширення роспропаганди

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у кодабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).  

За даними слідства, жінка, яка до повномасштабного вторгнення рф в Україну була співробітницею відділення поштового зв’язку м. Ізюм АТ ХД «Укрпошта», під час окупації міста добровільно стала співпрацювати з ворогом. 

Наприкінці травня 2022 року підозрювана очолила одне з відділень поштового зв’язку «Почты Изюма» – підприємства, створеного російськими загарбниками. 

Вона сприяла поширенню російської пропаганди, надавала вказівки підпорядкованим їй листоношам щодо розповсюдження газет, в яких містилися матеріали на підтримку держави-агресора, та агітаційні статті, які мали на меті переконувати читачів, що росія не є ворогом. 

Наразі за клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.