Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жителя Сум, який передавав ворогу проєкти для будівництва об’єктів у галузі видобутку нафти та газу

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у 2019 році заснував та став керівником товариства з обмеженою відповідальністю, діяльність якого була спрямована на розробку та впровадження проєктів на об’єкти державних підприємств рф у галузі видобутку нафти та газу. 

З початку повномасштабного вторгнення директор товариства видав інформаційний лист щодо припинення співпраці з російським підприємством, на замовлення якого виготовлялась проєктна документація. Однак фактично працівники товариства продовжили створювати проєкти, які директор передавав російським замовникам.

Завдяки виготовленій товариством проєктній документації введено в експлуатацію об’єкти, що забезпечують безперебійне функціонування нафтогазовидобувної та переробної галузі рф, відтак сприяють нарощуванню військового потенціалу та підтримці збройної агресії проти України.

За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо притягнення до відповідальності спільників підозрюваного.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.