Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жителя Сумщини, який передавав координати місць дислокації українських військових та закликав наносити удари по ним

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури жителю м. Тростянець повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, уродженець російської федерації, який тривалий час проживає в Україні, з лютого 2024 року розпочав співпрацю зі співробітником федеральної служби безпеки держави-агресора. 

Підозрюваний збирав дані про розміщення військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань, кількість їхнього особового складу та військової техніки на території Охтирського району Сумської області. GPS-координати передавав куратору. 

Також він закликав фсбшника оперативно наносити удари по скупченню українських захисників за наданими ним координатам. 

Затриманий тривалий час був членом місцевого осередку «Партії регіонів».

На даний час підозрюваному за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.