Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Викрито жителя Харківщини, який передавав окупантам інформацію про розташування українських захисників та чергував на ворожих блокпостах

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області громадянину повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору та несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ (ч. 1 ст. 111-2, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, мешканець с. Вербівка Ізюмського району через Telegram «зливав» представникам рф інформацію про розташування особового складу ЗСУ та військової техніки. У вересні 2023 року він відправив скріншот мапи з позначкою, де дислокувалися українські захисники.

Чоловік почав активно допомагати загарбникам ще під час окупації Ізюмщини у 2022 році. Окупанти доручили йому перевірку документів у громадян на блокпостах, видавши йому зброю. При цьому підозрюваний був одягнений у військову форму зразка рф з російським триколором на руці.

Після деокупації чоловік тривалий час переховувався від слідства. Однак у березні 2024 року правоохоронці встановили його місцезнаходження і затримали в м. Красноград, коли він намагався втекти на непідконтрольну територію. 

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими ВП №1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.